hírek

FLEXMAN ROBOTICS

Miben segíthetek?
1000 characters left

Összesen 15 találat van.

Új szolgáltatásunk!

Vállaljuk robotcellák időszakos érintésvédelmi felülvizsgálatát, robotos hegesztő áramforrások hegesztési biztonsági szabályzat szerinti éves felülvizsgálatát.

 

 

Készült: 2018-03-08 10:23:22

Nagysebességű újdonságok: a Yaskawa Motoman GP7 és GP8

Kategóriájában a legnagyobb terhelhetőség, sebesség és megengedett csukló nyomaték

Készült: 2017-12-12 13:21:33

Az ember-robot együttműködés változatai, és biztonsági követelményei

Az utóbbi időszakban sokat lehetett arról hallani, hogy a kollaboratív robotok megjelenése teljes mértékben meg fogja reformálni a robotipart, és már nem lesz többé szükség a hagyományos értelemben vett mechanikai biztonsági rendszerekre.

Készült: 2017-05-03 13:21:00

Innovatív gépbiztonság: Axelent

Gyorsaság, hatékonyság és kreativitás. Leginkább ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni, amit egy Axelent gépbiztonsági kerítés használata nyújt mind a felhasználó, mind a rendszer tervezője számára. Az Axelent AB családi vállalkozásként indult el 1990-ben, azóta világszerte több mint 50 országban értékesítik egyedi fejlesztésű termékeiket.

Készült: 2017-04-26 13:21:00

X-Tray

Az Axelent X-Tray kábeltálcák a kábelek esztétikus, és rendezett elvezetését szolgálják üzemekben, raktárakban vagy bármely egyéb felhasználású területen, ahol erre szükség adódik. A kábeltálcák 30 mm-620 mm standard szélességig elérhetők, U, C, vagy G profilban, akár egyedileg kialakított paraméterekkel. 

Rögzíthetők horizontálisan, vagy vertikálisan, különböző méretű konzolokon, vagy az X-Guard gépbiztonsági elemekre szerelve csavarozással.

Készült: 2017-02-28 13:21:33

Axelent Software

Az Axelent X-Guard gépbiztonsági kerítésrendszerek tervezésében az Axelent Software nyújt hatékony segítséget. A program előnye, hogy a standard méretek a rendszerbe integráltan könnyen beállíthatók, az elkészült terv alapján a szükséges termékek listája gyorsan elkészíthető. A munka 3D-ben is megeleníthető, valamint DWG formátumban is exportálható.

Rendszerintegrátorok, tervezők részére a programhoz ingyenes hozzáférési lehetőséget biztosítunk, igény szerint helyszíni oktatással kiegészítve. Érdeklődés, további információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Készült: 2017-02-28 13:21:33

X-Store

Az Axelent X-Store raktártechnikai rendszere moduláris elemekből épül fel, melyek csavarozással szerelhetők, rögzíthetők. Az X-Guard gépbiztonsági kerítésekhez hasonlóan itt is számos ajtótípus, és panel közűl van lehetőség választani az adott funkciónak megfelelően.

A termékpaletta részél képezik a polcrendszerek, leesésgátlók, zárható rácsfalú raktározó egységek. A zártpaneles kivitelű panelekből akár üzemen belüli munkahelyek is lehatárolhatók. A rácsrendszer megfelel az EN biztonsági szabványoknak.

Kerítéselemek rácsozata: 50x60mm, színe: RAL9018 szürke, magassága: 1100mm, 2200mm. 

Oszlopok: 50x25mm vagy 70x70mm.

 

 

Néhány példa különböző ajtótípusokra: zsanéros (jobb/bal), tolóajtók 

 

 

 

Készült: 2017-02-28 13:21:33

X-Guard

Az X-Guard gépbiztonsági kerítésrendszer egy moduláris elemekből álló, rövid idő alatt telepíthető és szükség esetén könnyen átalakítható rendszer. A standardizált elemeknek köszönhetően hatékonyan és rövid idő alatt tervezhető géprácsok alakíthatóak ki, melyek modern és minőségi megjelenést biztosítanak a gyártóegység és az üzem számára.

Ajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A széles termékpalettának köszönhetően számos rácspanel, ajtó-, és zártípus közül válogathatnak érdeklődőink, igény szerint akár egyedi színekben, és méretekben. 

 

A rácspanelek méretei:

Magasság: 750-2200 mm
Szélesség: 250-1500 mm 

 

Oszlopok méretei:

50x50 mm / 70x70 mm
Magasság: 1400-2200 mm ( +toldó oszlopok 750-2200mm)

 

Zárak

számos változatban elérhetők, biztonsági kapcsoló is könnyedén integrálható az X-lock típusú zárhoz. Néhány példa:

 

 

Ajtók

jobbra/balra nyíló, dupla tolóajtós, vagy felső összekötő sín nélküli daruzható változatban is

 

 

Az X-Guard kerítésrendszer tervezését az Axelent Software tervezőprogram segíti, melyhez igény esetén rendszerintegrátorok részére liszensz hozzáférést biztosítunk. Az oszlopok, és panelek csavarozás nélkül illeszthetők, a panelek megbontása az X-key segítségével lehetséges.

 

 

Alkalmazási területek

 • Robotcellák
 • Automatizált gyártósorok
 • Szállítópályák védelme (pl. repülőtereken)
 • Térelválasztás, munkahelyek kialakítása
 • Üzemen belüli területleválasztás
 • Tárolóegységek kialakítása

 

Ajánlatkérés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Készült: 2017-02-28 13:21:33

YASKAWA-MOTOMAN ipari robotok

A Yaskawa Electric Corporation-t 1915-ben alapították Japánban, kezdetben villanymotorok gyártásával foglalkozott a cég. A robottechnikai üzletágat 1976-ben hozták létre. Azóta a cég több mint 300 000 robotot értékesített világszerte, így a világ egyik vezető ipari robotgyártó cégévé nőtte ki magát. 

A Yaskawa ipari robotok széles kínálatából, szinte minden alkalmazásra található megfelelő robot: választékunkat megtekintheti itt.

Készült: 2017-02-28 13:19:54

Robotakadémia

A robottechnika sikeres ipari bevezetése nagyban segíti a cégek versenyképességét, melyet a robottechnika alkalmazása alapvetően a termelékenység növekedése, a gyártási költségek csökkentése, az egyenletes és kiváló minőség, valamint a termékrugalmasság biztosítása útján teszi lehetővé. A technikát legjobban kihasználni azonban csak naprakész tudással rendelkező szakemberek képesek, melyhez nélkülözhetetlen az ismeretek rendszeres megújítása, és bővítése.

Képzéseinket nem csak azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek ipari robotokkal, hanem azoknak is, akik szeretnék alaposabban megismerni, hogy mire képes egy ipari robot a gyakorlatban, hogy annak saját cégüknél való alkalmazási lehetőségét megalapozottan fel tudják mérni.

Az elmúlt években sokat tettünk annak érdekében, hogy tanfolyamainkat a résztvevők a lehető legjobb körülmények között végezhessék el, és a képzések eleget tegyenek a legkorszerűbb minőségi elvárásoknak is. Cégünknél bevezetett minőségirányítási rendszert a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet akkreditálta.

Elméleti tanfolyamainkat egyetemi oktatók, gyakorlati képzéseinket a szakterületet gyakorlatban is művelő kollégák tartják.

Gyakorlati képzésinket Yaskawa Motoman ipari robotokon tartjuk, és a szerzett tanúsítvány jó ajánlólevél az adott szakterület műveléséhez.

Tanfolyamok:

RA-P01 On-line robotprogramozási alapismeretek (3 napos)

RA-P02 On-line robotprogramozási alapismeretek haladó

RA-P03 On-line robotprogramozás ívhegesztési alkalmazás (2 napos)

RA-T03 Off-line robotprogramozási alapismeretek

 

Készült: 2016-07-30 20:40:35

X-Tra Webshop

Internetes áruházunkban ipari- és raktári biztonságtechnikai termékeket kínálunk széles választékban:

www.axelentshop.hu

A termékek emailben is rendelhetők az axelent(kukac)flexmanrobotics.hu elérhetőségen, illetve nagyobb mennyiségű (min.10-20db) rendelés esetében személyre szabott ajánlatot készítünk.

Az áruházban elérhető termékcsoportok:

 • Ütközésvédelmi kengyelek, oszlopok, védőkorlátok, palánkok
 • Felület, és élvédő elemek
 • Lezárószalagok, padlójelölők
 • Kültéri-, és beltéri kordonok
 • Kültéri-, és beltéri megfigyelő tükrök
 • Kábelhidak
 • Kerékpártárolók

 

Készült: 2016-07-30 20:33:07

Videók

 

 

 

 

 

Készült: 2016-07-30 20:30:27

Axelent

 

 

Készült: 2016-07-14 11:30:12

Rólunk

 

A Yaskawa-Motoman ipari robotok az 1915-ben alapított Yaskawa Electric Corporation robottechnikai divíziójának termékei. Az első ipari robotot a cég 1977-ben készítette el, napjainkra több, mint 300 000 ipari robotot telepített világszerte, és ezzel a cég a világ legjelentősebb robotgyártó cégai közé került. A cég fejlesztései mértékadóak a szakmában: ívhegesztési, ellenállás ponthegesztési, festési, palettázási célra optimalizált ipari robotok, az iparban elsőként alkalmazott 15 tengelyes kétkaros humanoid robotok.

 

 

A jól ismert "mechatronika" kifejezést a Yaskawa vezette be, és védte le 1972-ben. A Yaskawa Motoman fejlesztései mértékadóak a szakmában, és többek között az ívhegsztő robotrendszerek gyártásával szerzett hírnevet az elmúlt évtizedekben. A cég kulcsrakész hegesztő robotrendszerei a felhasználói elvárásoknak messzemenőkig eleget tesznek: a műszaki paraméterek, a megbízhatóság és rövid megtérülési idő miatt a hazai gyártóiparban is méltán népszerűek.

Az első magyarországi értékesítésekre a nyolcvanas évek közepén került sor. 2012-ben a már 25 éve termelő hegesztőrobotról filmet forgattunk.

A Yaskawa-Motoman magyarországi szakmai munkájába a hazai képviselet jelenlegi vezetője és tulajdonosa 1990-ben kapcsolódott be. A Flexman Robotics Kft. a Yaskawa robottechnikai üzletágának kizárólagos magyarországi partnereként a Motoman néven már hazánkban is jól ismert ipari robotok magyarországi értékesítésével, és a robottechnikához kapcsolódó szolgáltatásokkal segíti partnerei, ügyfelei munkáját.

A rugalmas automatizáláshoz kapcsolódóan a mechanikus biztonsági rendszerekhez az Axelent gépbiztonsági kerítéseit (kerítések, ajtók, zárak) és raktártechnikai kerítéseit kínáljuk, melyek a hagyományos kerítésekhez képest rendkívül gyorsan építhetők, és átépíthetők. 

Kiemelt jelenősségűnek tartjuk a tevékenységi körünkhöz tartozó ismeretek átadását szerezett képzések formájában is, robottechnika és az ahhoz kapcsolódó biztonságtechnika területén is. A robottechnikával kapcsolatos naprakész információkat, elméleti és gyakorlati tudásanyagot jó körülmények között rugalmasan, az igényekhez szabott képzések formájában oktatjuk. Képzéseinken szerzett tanusitvány jó ajánlólevél az adott szakterület műveléséhez. 

Készült: 2016-07-14 11:09:34

Kötelező robotbiztonsági oktatás

A munkavédelmi törvény definíciója alapján egy ipari robot, robotcella veszélyes munkaeszköznek minősül. Az ilyen berendezések használatba vétele előtt a robotkezelőknek, és programozóknak munkavédelmi oktatás keretében meg kell kapniuk a biztonságos üzemeltetéshez szükséges információkat.

Ehhez nyújtunk segítséget a robotbiztonsági képzésünkkel, ahol a vonatkozó szabványok,követelmények, és biztonságtechnikai berendezések működése megismerhető. Specifikus munkavédelmi képzésünk azon túlmenően, hogy ismerteti a robotok környezetében előforduló leggyakoribb veszélyhelyzeteket, a hazai jogszabályoknak történő megfelelést is szolgálja.

 

Készült: 0000-00-00 00:00:00