hírek

Rólunk

Rólunk

 

A Yaskawa-Motoman ipari robotok az 1915-ben alapított Yaskawa Electric Corporation robottechnikai divíziójának termékei. Az első ipari robotot a cég 1977-ben készítette el, napjainkra több, mint 300 000 ipari robotot telepített világszerte, és ezzel a cég a világ legjelentősebb robotgyártó cégei közé került. A cég fejlesztései mértékadóak a szakmában: ívhegesztési, ellenállás ponthegesztési, festési, palettázási célra optimalizált ipari robotok, az iparban elsőként alkalmazott 15 tengelyes kétkaros humanoid robotok.

 

 

A jól ismert "mechatronika" kifejezést a Yaskawa vezette be, és védte le 1972-ben. A Yaskawa Motoman fejlesztései mértékadóak a szakmában, és többek között az ívhegsztő robotrendszerek gyártásával szerzett hírnevet az elmúlt évtizedekben. A cég kulcsrakész hegesztő robotrendszerei a felhasználói elvárásoknak messzemenőkig eleget tesznek: a műszaki paraméterek, a megbízhatóság és rövid megtérülési idő miatt a hazai gyártóiparban is méltán népszerűek.

Az első magyarországi értékesítésekre a nyolcvanas évek közepén került sor. 2012-ben a már 25 éve termelő hegesztőrobotról filmet forgattunk.

A Yaskawa-Motoman magyarországi szakmai munkájába a hazai képviselet jelenlegi vezetője és tulajdonosa 1990-ben kapcsolódott be. A Flexman Robotics Kft. a Yaskawa robottechnikai üzletágának kizárólagos magyarországi partnereként a Motoman néven már hazánkban is jól ismert ipari robotok magyarországi értékesítésével, és a robottechnikához kapcsolódó szolgáltatásokkal segíti partnerei, ügyfelei munkáját.

A rugalmas automatizáláshoz kapcsolódóan a mechanikus biztonsági rendszerekhez az Axelent gépbiztonsági kerítéseit (kerítések, ajtók, zárak) és raktártechnikai kerítéseit kínáljuk, melyek a hagyományos kerítésekhez képest rendkívül gyorsan építhetők, és átépíthetők. 

Kiemelt jelentőségűnek tartjuk a tevékenységi körünkhöz tartozó ismeretek átadását szerezett képzések formájában is, robottechnika és az ahhoz kapcsolódó biztonságtechnika területén is. A robottechnikával kapcsolatos naprakész információkat, elméleti és gyakorlati tudásanyagot jó körülmények között rugalmasan, az igényekhez szabott képzések formájában oktatjuk. Képzéseinken szerzett tanusitvány jó ajánlólevél az adott szakterület műveléséhez.